hasar gormus olan disin yeni gorunumune kavusmasi

Restoratif Diş Hekimliği

Restoratif diş hekimliği dişin dokularında çürük veya çürük dışı sebeplerden meydana gelen diş doku madde kayıplarını onaran ve kayıp olan estetik ve fonksiyonelliğin hastaya tekrardan kazandırılmasına katkıda bulunan bilim dalıdır. Restoratif diş tedavisi ile estetik açıdan güzel bir gülümseme sağlamak için uygulanan tedavi şeklidir. Her insanın bir takım kişisel estetik beklentileri bulunur ve estetik niteliklerin yanı sıra sağlık ve doğallık ile birleştiği zaman ortaya olumlu bir görüntü çıkar. Dişler arasındaki dizilim ve görünüm, dişleri çevreleyen yumuşak dokuların yapısı hastaların yüz görünümleri üzerindeki karakteristik yapı bütün oluşturmalıdır.

Diş yapısının istenilen nitelikleri kazanması, diş rengi, diş taşlarının giderilmesi, yüzey temizliği gibi çeşitli unsurlar Restoratif diş tedavisinde önemlidir.

Restoratif Diş Tedavisinde Kullanılan Yöntemler

Restoratif diş tedavisi yöntemleri bakıldığı zaman birçok farklı teknik uygulanır. Direkt veya indirekt kompozit uygulamalar, porselen estetik çalışmalar, gülüş tasarımının yapılması, diş beyazlatma uygulamaları gibi çeşitli tedaviler uygulanmaktadır.

Restoratif Diş Tedavisi Kimlere Uygulanır?

Birçok birey gülümsemesinin hoş ve etkileyici olmasını ister, bu sebeple estetik duyarlılığa sahip olan kişilere restoratif diş tedavileri yapılır. Ağız kısmında deforme veya kaza sonucunda yaralanmalar sebebiyle oluşan deformasyonlar da bu tedavi şekli ile düzeltilebilmektedir.

Restoratif diş tedavisi dolgu dışında diş tedavisinde kullanılan bir uygulamada diş beyazlatmadır. Dişlerde meydana gelen renklenmeleri ortadan kaldırmak ve dişe beyaz bir görünüm sağlamak için uygulanan tedavi yöntemleridir. Restoratif diş uygulamalarının birçoğu estetik açıdan daha iyi olması için yapılır.

Restoratif Diş Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Restoratif diş tedavisi ne kadar sürer konusunda tedavisinin süresi yapılacak işlemlere, hastaya, diş yapısına, çürük seviyesine gibi birçok faktöre bağlı olarak değişir. Restoratif işlemler de diğer diş işlemleri gibi lokal anestezi altında yapılır ve uygulamalardan sonra dikkat edilmesi gereken durumları uzman hekimler belirtir. Dolgu sonrası dişlerde görülen hassasiyet oluşumu çürüğün derinliğine bağlı şekilde değiştirir. Geçmeyen hassasiyet ve ağrının uzman hekime bildirilmesi gerekir.

Restoratif diş tedavisinin ilgilendiği bir diğer alan da hastalara doğru bir oral hijyen eğitimi vererek dental plak ve çürük oluşumunun önlenmesidir. Dental plak, diş yüzeyine dolgu ile protezlere yapılan mikroorganizmalardan oluşur ve çürük oluşumuna katkı sağlar. İyi bir oral hijyen ile dişte plak oluşumunu engellenebilir. Bu sebeple diş fırçalama, diş ipi kullanma, ara yüz fırçası kullanmak ve gargara kullanmak önemlidir.

Restoratif Diş Tedavisi Fiyatları

Restoratif diş tedavisi fiyatları kişilerin diş tedavi çeşidine göre değişebilmektedir. Sağlıklı ağız yapısının korunması için ve kişilerin mutlu bir gülüş yakalayabilmesi en önemli uygulamalar arasında yer alır. Bu noktada daha sağlıklı ve daha güzel bir gülüş elde edilmesine yardımcı olunur. Tedaviye karar verildiği zaman muayene bulguları değerlendirilmelidir. Sonrasında ise veriler ışığında uygun tedavi yöntemleri uygulanır.

Hızlı İletişim

    Hizmetler & Tedaviler

    • Diş Beyazlatma
    • Bonding Uygulaması
    • Zirkonyum Kaplama
    • Diş Beyazlatma
    • Diş Eti Estetiği
    • Endodonti
    • İmplantoloji
    • Laminate Veneer
    • Ortodonti
    • Pedodonti
    • Periodontoloji
    • Porselen Kuronlar
    • Restoratif Diş Hekimliği