dis beyazlatma islemi uygulanan kadin

Diş Beyazlatma – Bleaching

Bleaching yani diş beyazlatma çeşitli sebeplerden dolayı oluşan renklenmeleri birkaç ton açmaya yarayan bir uygulamadır.

Estetik diş hekimliği uygulamaları arasında sık şekilde başvurulan dental Bleaching işlemi dişlerin yüzeyindeki mine ve minenin iç tabakası olan dentine etki eder.

Bleaching Kalıcı Mı?

Bleaching kalıcı mı işlemi sonrasında renklendirici içeren maddelerin kullanımına bağlı olarak dişlerdeki renklenmelerin ortaya çıkması mümkündür ve bu durumlarda tek seanslık olarak yapılabilecek beyazlatma yöntemiyle diş beyazlığının kalıcılığı sağlanır. Diş beyazlatma işlemi kesinlikle diş hekimliği kontrolünde yapılır ve bilinçsizce yapılacak diş beyazlatma işlemi sırasında diş minelerine zarar verilebileceği gibi dişte geri dönüşü olmayan sorunlar oluşabilir. Bu sebeple kişiler dişlerindeki beyazlatma sorunundan rahatsızlık duyuyorsa diş beyazlatma işlemlerini yaptırabilirler.

Bleaching dişe zarar verir mi konusunda uygun hastaya doğru malzeme ve teknikle uygulandığı zaman zararlı değildir. Bu sebeple mutlaka kişiler profesyonel doktorlarla beraber yapılmalıdır.

Bleaching Çeşitleri

Bleaching çeşitleri konusunda birkaç farklı yöntemle yapılmaktadır. Diş beyazlatma yöntemlerine bakıldığı zaman ofis tipi beyazlatma, hekim kontrolünde özel jel ve ışın kaynağı cihazlar eşliğinde kullanılmaktadır. Yaklaşık olarak 1 saat gibi bir sürede işlem tamamlanır ve diş yapısına göre 2-4 ton renk açılmaktadır. Seans sayısı ve ekstra bir yöntemle desteklenip desteklenmediği hekim tarafından belirlenir.

Ev tipi beyazlatma yöntemlerinde kişiden alınan ölçüye göre hazırlanan kalıplara jeller yerleştirilir ve ev ortamında hastanın kendi kendine uygulandığı güvenilir beyazlatma sistemidir ve jelin türü ve hekim kontrolü ile yaklaşık 5-7 gün ve ortalama 5 saat uygulanarak sonuç sağlanır.

İçten beyazlatma işlemlerinde, kanal tedavisine bağlı olarak içten bir renk yansıması meydana gelen dişlerde genel beyazlatmadan ziyade tek dişe uygulanan beyazlatma seçenekleri yapılması gerekir.

Bleaching Nasıl Yapılır?

Bleaching nasıl yapılır bakıldığı zaman işlem öncesinde genel ağız muayenesi gerekir ve işlem öncesinde diş taşı temizliği yapılır. Dişlerin üzerindeki lekeler polisaj yöntemi ile temizlenir ve tüm yumuşak dokular ışıkla sertleşen bir bariyer ile izole edildikten sonra beyazlatma jeli dişlere uygulanır ve ışıkta aktive edilir. İşlem iki veya üç kez 15 dakikalık seanslarla istenilen beyazlığa gelinceye kadar yapılır. Beyazlatma işleminin başarısı ve sürekliliği için hekim tarafından hazırlanan kişiye özel plaklarla destekleyici Bleaching işlemi yapılır.

Beyazlatma işlemi sağlıklı olan her kişiye uygulanır fakat yoğun bir şekilde diş eti çekilmesi bulunan, kök yüzeyleri açığa çıkmış kişilerde hassasiyeti arttırabilir. Beyazlatma işlemi doğru teknik ve sürede uygulanırsa zararlı bir işlem değildir.

Bleaching Etkisi Ne Kadar Sürer?

Bleaching etkisi ne kadar sürer bakıldığı zaman tamamen diş kaynaklı faktörlerle kişinin diş bakımı çok önemlidir. Beyazlatma işlemi öncesi yapılan diş bakımı temizliği sonrasında ajanlar ile açılan diş rengi ömrü değişkendir. Kişi renklenmeye neden olan alışkanlıklarına devam eder ve özellikle ilk bir hafta çok dikkat isteyen süreçte dikkat edilmeze renk kısa sürede geri döner. Bu sebeple iyi bakım ile beyazlığın 2-3 sene sürdüğü takip edilmiştir ve beyazlatmanın ömrü, ağız bakımına dikkat ederek renklendirici gıdadan uzak durularak uzatılabilir.

Bleaching Fiyatları

Bleaching fiyatları genel olarak değişkendir ve öncesinde ağız sağlığının optimal seviyeye getirilmesi şarttır. Beyazlatma ile çözüm sağlanamayan hastalarda renklenmelere göre beyazlatma sonrası çeşitli tedaviler gerekiyorsa ücret planlaması yapılır. Bunun dışında beyazlatma işlemlerinin yapılacağı işlem türüne göre fiyatlar değişiklik göstermektedir.

Hızlı İletişim

    Hizmetler & Tedaviler

    • Diş Beyazlatma
    • Bonding Uygulaması
    • Zirkonyum Kaplama
    • Diş Beyazlatma
    • Diş Eti Estetiği
    • Endodonti
    • İmplantoloji
    • Laminate Veneer
    • Ortodonti
    • Pedodonti
    • Periodontoloji
    • Porselen Kuronlar
    • Restoratif Diş Hekimliği